Mediterrane sfeer bij GroenRijk!

Olijfbomen, palmbomen, vijgenbomen, de Oleander en Toscaanse Jasmijn; steeds meer mediterrane planten vinden een weg naar onze tuinen.
Als we op vakantie zijn in het buitenland ontdekken we steeds meer prachtige mediterrane planten en hoe fijn zou het zijn als we dit gevoel ook thuis zouden kunnen hebben? 
De afgelopen paar jaar heeft tuincentrum GroenRijk Nunspeet zich steeds meer verdiept in het selecteren van de allermooiste mediterrane planten.

Kwaliteit staat daarbij voorop, aangezien alleen de allerbeste planten goed bestendig zijn tegen het Nederlandse klimaat. Wij maken selecties van planten rechtstreeks bij kwekers in Italie.
Zo kun je in onze winkel kiezen uit een ruim assortiment verse planten en bomen tegen zeer scherpe prijzen!

Wat zijn mediterrane planten?

Bij mediterrane planten denk je misschien wel aan zon, zee en vakantie. Dat klopt ook, want mediterrane planten groeien in het Middellandse Zeegebied. In onder andere Spanje, Italië en Portugal zijn tal van mediterrane planten te vinden. Deze planten houden van een zonnige en warme plek en hebben vrij weinig onderhoud nodig. Bij zeer warm en droog weer hebben mediterrane planten genoeg water nodig en in de zomer wat extra voeding. Aan veel mediterrane planten zitten vruchten. Denk dan bijvoorbeeld aan: olijven en vijgen. Bij tuincentrum GroenRijk in Nunspeet (vlakbij ELBURG) vind je mediterrane planten die je in de tuin kunt zetten.

Haal die mediterraanse sfeer gewoon in jouw tuin en geniet van de prachtige vijgenboom, olijfboom, bananenplant of citroenboom!

Onze top 7 mediterrane planten

 1. Olijfboom (Olea) - De olijfboom staat het best op een plek in de volle zon en wilt graag regelmatig water. Wist je dat een olijfboom honderden jaren oud kan worden? Hoe ouder de boom, hoe mooier de stam! Een olijfboom kan niet zo goed tegen de vorst. Belangrijk is dus om de pot en de gehele plant af te dekken.

 2. Vijgenboom (Ficus Carica) - Wist je dat de vijg één van de oudste geteelde vrucht is? Wanneer je een vijgenboom heeft, is het belangrijk om deze in de winter te beschermen tegen de vorst. Daarnaast moet je één keer per jaar de vijgenboom snoeien.
 3. Oleander (Nerium Oleander) - Op zoek naar een mediterrane plant met bloemen? Dan is de Oleander misschien wel wat jij zoekt! Deze plant is dol op vocht en warmte, maar hij is ook giftig voor dieren en mensen. Daarnaast kan het sap uit de plant zorgen voor irritaties op de huid. Draag dus handschoenen als je aan de slag gaat met de plant. De Oleander heeft veel water nodig en moet in de winter naar binnen.
 4. Bananenplant (Musa) - Niet alle soorten bananenplanten zijn geschikt voor buiten, maar toch zijn er enkele soorten die buiten kunnen staan. Zet de plant bijvoorbeeld in een grote bak en op een plek waar hij veel zonlicht krijgt. De Bananenplant is dol op water. Op een warme dag kan de plant al snel zo'n 10 liter water opnemen. Om er zeker van te zijn dat de plant de winter overleeft, raden wij je aan om de plant te beschermen tegen de vorst.
 5. Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) - Deze vrolijke klimplant staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. Wist je dat de bloemen van de Toscaanse Jasmijn een heerlijke geur geven? Snoeien kun je het best in de lente doen: verwijder de oude stengels en de plant komt weer prachtig in bloei.
 6. Henneppalm (Trachycarpus) - Deze Henneppalm is een winterharde palm die zelfs onze winters overleeft. Deze palm heeft prachtige, waaiervormige bladeren en houdt van water. Zet de palm in de volle zon, maar niet in de wind. Een plek naast een schutting of een muur is perfect!
 7. Citroenboom (Citrus) - Belangrijk is dat de Citroenboom een goed doorlatende bodem heeft én in de winter goed wordt beschermd tegen de vorst. Geef de Citroenboom een mooie plek in de tuin of op het terras en je creëert dat mediterraanse sfeertje!

  Kortom; kom langs en laat je verrassen!

  Onze groenspecialisten staan voor je klaar.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment