Hoeveel bomen wil jij deze kerst?

Hoeveel bomen wil jij deze kerst?

Heb je een tiny house? Of vind je het leuk om dit jaar niet één maar meer bomen neer te zetten? Voor een Conica vind je altijd een plekje. Picea Glauca ‘Conica’, ofwel tafelkerstboom is een dwergvorm van de witte Spar ofwel Canadese Spar. GroenRijk heeft ze al vanaf xxx cm. De kegelvormige boompjes zijn mooi compact. Buiten wordt deze boom ongeveer 2 meter hoog. Hoe je je boom succesvol naar buiten verhuist lees je hieronder.

Tafelkerstbomen: lekker aaibar

De Picea Glauca ‘Conica’ ziet er stekelig uit, maar is bijna aaibaar. Hij heeft zacht naaldvormig blad. De niet-prikkende naaldjes zijn slank en lichtgroen. Ze geuren heerlijk als je ze per ongeluk kneust. Als je hem gaat decoreren zal je dan ook merken dat je kamer naar een dennenbos gaat ruiken. Bij een grote boom zit je er vaak wat verder vanaf, maar een Picea Glauca ‘Conica’ past op elke tafel. Je zit letterlijk met je neus op de heerlijke dennengeur.

3 do’s voor lang plezier van je kerstboom

  1. Geef je kerstboom veel water, de kluit mag altijd nat zijn. Binnenshuis is het goed om regelmatig even de plantenspuit te gebruiken voor een lekkere neveldouche.
  2. Decoreer naar hartenlust, maar laat spuitsneeuw achterwege. Dat is sowieso niet prettig voor het milieu. GroenRijk heeft leuk mini-decoratiemateriaal; kleine balletjes en diverse mooie slingers en linten. Zo geef je hem je eigen thema!
  3. Kies een plek veraf van de verwarming. Kerstbomen zijn barre temperaturen gewend. En dan bedoelen we vooral barre kou!

Na de Kerst? Naar de tuin!

Tafelkerstbomen zijn eigenlijk babyboompjes. Dat betekent dat ze nog een rijk leven voor zich hebben. Na de Kerst heb je er opnieuw plezier van in je tuin. Juist in de winter is het een mooi groenblijvend item.

  • Laat je tafelkerstboom niet te erg schrikken, laat hem langzaam aan de kou wennen (elke week een koudere plek werkt prima).
  • Kies lichtzure tot pH-neutrale grond. Voeg een beetje tuinturf toe aan het plantgat als je grond kalkrijk is. Is de grond erg vast of kleiachtig dan kan je er altijd wat zand doormengen. Dan vinden de wortels makkelijker hun weg.
  • Zorg dat hij niet droog komt te staan als hij net zijn plekje in de volle grond heeft gekregen.
  • Niets menselijks is de Picea Glauca ‘Conica’ vreemd, met de jaren wordt hij een tikkeltje grijzer!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...