Dwergpampasgras 'Evita': reusachtig mooi

Dwergpampasgras 'Evita': reusachtig mooi

De compacte Cortaderia selloana 'Evita' heeft mooie crèmewitte bloempluimen en ranke overhangende bladeren, maar eist niet al te veel ruimte op. Ze is zeer geschikt voor een kleinere tuin, een nog lege plek in de border of in een sierpot op je terras!

 

Argentijnse schoonheid

Cortaderia selloana of pampasgras komt oorspronkelijk vooral in het wild voor in vrij droge gebieden in Argentinië en andere delen van Zuid-Amerika, maar doet het ook uitstekend in Europese tuinen. Deze relatief kleine 'Evita' heeft compacte pollen en mooie dichte bloempluimen. Ze wordt ‘slechts’ 120 tot 150 cm hoog; daarom wordt zij ook wel dwergpampasgras genoemd. Deze soort staat mooi bij vijvers, maar ook als solitair of als groepje in je border in combinatie met bodembedekkers en wat lagere planten. 

 

Wuiven aan zee

Pampasgras is een hele makkelijke plant die prima groeit in verschillende grondsoorten, zolang deze maar goed waterdoorlatend is. De sierlijke 'Evita' kan goed tegen wind en wat zilte zeelucht, waardoor ze geschikt is voor tuinen aan de kust. Ze staat het liefst op een zonnig plekje en kan er prima tegen als ze een tijdje geen water krijgt. 'Evita' bloeit van augustus tot in oktober, maar vaak kun je daarna nog maandenlang genieten van haar langwerpige pluimen en prachtige silhouet.

 

Makkelijke verzorging

Pampasgras houdt, vooral in de winter, niet van natte wortels. Zorg daarom voor goed waterdoorlatende grond. Met deze tips houd je de pol in topconditie:

  • Deze plant kan goed tegen droogte, maar als het lang duurt is het wel belangrijk om haar wat extra water te geven.
  • Vooral jonge planten hebben in de wintermaanden bescherming nodig tegen vorst. Gebruik bijvoorbeeld stro of noppenfolie.
  • Geef in de zomer wat organische voeding, bijvoorbeeld koemestkorrels.
  • Snoeien en bladeren verwijderen doe je pas na de winter en voor het groeiseizoen. Knip dan de dode bladeren en stengels weg en snoei de plant eventueel terug tot een hoogte van ongeveer 30 centimeter.

 

Sierlijke sierpot

Vanwege haar compacte vorm komt 'Evita' ook heel mooi uit in een sierpot op je terras of balkon. Zorg dan wel voor goede afwatering. De afgesneden, gedroogde bloemen staan trouwens ook prachtig in een hoge vaas. Zo geniet je extra lang van haar schoonheid!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...