Bosviolen blijven maar bloeien

Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan grootbloemige soorten, is half hangend, supersterk en meerjarig. Het plantje heeft een zachte geur, draagt wintergroene blaadjes en bloeit maandenlang. Je herkent hem vooral aan het opvallend lange spoor in de vorm van een hoorntje achter de hartvormige bloemblaadjes. De Viola cornuta komt bovendien in uiteenlopende kleuren en bloeit uitbundig vanaf het najaar tot in het voorjaar!

 

Vrolijke metamorfose

De Viola cornuta kun je simpelweg niet over het hoofd zien; de bloemen vallen extra op door de vele fantastische kleuren: niet alleen allerlei tinten blauw en geel, maar ook wit, lavendel en paars. Daarnaast bestaan er mooie kleurcombinaties, zoals lichtblauw of spierwit met een piepklein geel hartje, of een combinatie van gele en paarse blaadjes. Met een mix van GroenRijk weet je zeker dat je jouw tuin, balkon of terras maandenlang helemaal opfleurt. De viool past niet alleen prachtig in je border, maar ook in een schaal of sierpot en perfect in een wandhanger of een hanging basket!

 

Eenvoudige verzorging

De Viola cornuta is een makkelijk plantje. Zet hem in de halfschaduw of in de zon en volg deze tips:

  • Geef regelmatig water tijdens droge periodes.
  • Voor een extra rijke en lange bloei, haal je telkens de uitgebloeide bloemetjes weg. Laat er een paar zitten als je wilt dat de plantjes zich uitzaaien.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...